Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cara Download Video TikTok Tanpa Watermak Secara Percuma

Cara Download Video TikTok Tanpa Watermak Secara Percuma

Mungkin anda sedang mencari cara bagaimana nak download video Tiktok tanpa watermark secara percuma. Sebenarnya adan boleh guna laman web SSSTikTok.

Dengan kemudahan ini, anda tidak perlu untuk edit secara manual untuk hilangkan watermark pada video. Cukup hanya menggunakan laman web ini dan boleh terus download serta simpan video Tiktok tersebut.

Semasa anda tengah melayan FYP Tiktok, mesti kadang kala tiba-tiba terasa untuk download dan simpan video tersebut. Mungkin videonya menarik atau lagu padanya sedap didengar.

Jadi anda cuba untuk download video tersebut seperti biasa atau menggunakan apa-apa cara lain, namun sayangnya video tersebut tetap mengandungi watermark Tiktok.

Cara Download Video TikTok Tanpa Watermak Secara Percuma

Mungkin ada yang ingin buat simpanan atau koleksi video TikTok tersebut, watermark yang dipaparkan seperti menggangu ketika tontonanan.

Jadi kini masalah tersebut dapat diatasi apabila anda menggunakan laman web SSSTikTok ini. Seperti yang diberitahu pada awalnya, ianya mampu untuk muat-turun atau download video Tiktok tanpa watermark.

Selain daripada mudah digunakan, ianya ditawarkan secara percuma sahaja. Tak perlu login, tak perlu langganan, anda boleh guna selalu pada bila-bila masa sahaja. Anda hanya perlu buka menerusi browser internet sama ada di laptop atau di smartphone.

Berbeza dengan TikTok Downloader dimana anda perlu install aplikasi yang pastinya akan memakan storan telefon anda. SSSTikTok ini tidak perlu, hanya perlu pergi ke laman web sahaja.

Cara Download Video Tiktok Tanpa Watermark

Cara Download Video TikTok Tanpa Watermak Secara Percuma

Anda boleh muat-turun sebanyak video TikTok yang anda mahu tanpa watermark dalam format MP4 dan juga download audio TikTok dalam format MP3.

Hanya dengan beberapa langkah sahaja, anda boleh nikmati video TikTok tanpa watermark terus di telefon atau laptop anda. Ikuti sahaja caranya dibawah ini

  1. Pergi ke laman web SSSTikTok di https://ssstik.io
  2. Kemudian, buka aplikasi TikTok jika menggunakan telefon dan laman web TikTok jika anda menggunakan laptop
  3. Pilih video atau audio yang anda ingin simpan atau download ke telefon
  4. Copy link video Tiktok tersebut
  5. Buka kembali laman web SSSTikTok
  6. Paste link yang anda telah copy sebentar tadi di ruang yang disediakan
  7. Klik Download

Selesai! Anda hanya perlu tunggu proses downloadnya selesa sahaja. Video tersebut akan tersimpan dalam peranti anda dan boleh tonton video Tiktok tersebut tanpa gangguan watermark.

SSSTikTok juga ada menyediakan aplikasi jika anda lebih selesa menggunakan di telefon pintar. Boleh download disini.